منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع 7c2d5d03c

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع 7c2d5d03c
منتديات مرسا اسكندرية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
قمر
قمر
 
 
انثى
عدد المساهمات : 220
نقاط : 630
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 02/06/2011

طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع Empty طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع

الثلاثاء 26 يوليو 2011, 6:02 am
طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع 2722010-aa91fمن اجمل واشهى الماكولات واسهلها هضما هى الماكولات البحريه ومن اكترها تميزا
السبيط
وبعد البدان يسمونه ام الحبر
وفى قطريسمونه الخثاق
تعالوا معى نعمل طاجن السبيط
السبيط
حيوان بحرى رخو له صدفه داخليه سهل التنظيف جدا ولكن يجب مراعاة نزع كيس
الحبر منه بحرص حتى لا يخرج منه الحبر ويسبب صعوبه فى التنظيف
يزال الغشاء البنى الخفيف الذى على السبيط وكمان فيه غشاء خفيف جدا زى النايلون برضه بيتشال على قدر المستطاع ويغسل جيدا
يقطع
السبيط مربعات وثقب بطرف شوكه او سكينه ثقوب كثيرة والغرض منها الا ينتنى
اتناء الطهى وتظل القطع مفرودة وكمان يتشرب التتبيله بتاعته ويستوى كويس من
غير ما ينشف
نحضر تتبيله الاتيه
توم مفروم وليمون و كمون وملح وشطه حسب الرغبه ونتبل بيها قطع السبيط ربع ساعه
فى طاسه على النار نضع ملعقتين طعام زيت ذرة ونشوح فيهم قطع السبيط لجد ما اطرافه تشقر
ننشله
من الزيت ونشوح مكانه بصله كبيرة مقطعه حلقات حتى تصفر خفيف وننشلها من
الزيت ثم نشوح بعدها حلقات فلفل اخضر وفصين ثوم مقطعين حلقات ولما يصفروا
نرجع البصل والسبيط الى الاناء تانى ونضيف مكعبات طماطم مقشرة وكوب عصير
طماطم وملح وكمون وعصير ليمونه
ندخله الفرن فى طاجن ويترك لينضج ويحتاج حوالى ساعه -ساعه وربع
تم نرفعه لياخد لون تحت الشوايه
miss pink
miss pink
 
 
انثى
عدد المساهمات : 295
نقاط : 361
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 06/07/2011

طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع Empty رد: طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع

الجمعة 05 أغسطس 2011, 7:27 am
طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع Image-65444
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى