- قمر
عدد المساهمات : 220
نقاط : 630
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 02/06/2011
طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع
الثلاثاء 26 يوليو 2011, 6:02 am
من اجمل واشهى الماكولات واسهلها هضما هى الماكولات البحريه ومن اكترها تميزا
السبيط
وبعد البدان يسمونه ام الحبر
وفى قطريسمونه الخثاق
تعالوا معى نعمل طاجن السبيط
السبيط
حيوان بحرى رخو له صدفه داخليه سهل التنظيف جدا ولكن يجب مراعاة نزع كيس
الحبر منه بحرص حتى لا يخرج منه الحبر ويسبب صعوبه فى التنظيف
يزال الغشاء البنى الخفيف الذى على السبيط وكمان فيه غشاء خفيف جدا زى النايلون برضه بيتشال على قدر المستطاع ويغسل جيدا
يقطع
السبيط مربعات وثقب بطرف شوكه او سكينه ثقوب كثيرة والغرض منها الا ينتنى
اتناء الطهى وتظل القطع مفرودة وكمان يتشرب التتبيله بتاعته ويستوى كويس من
غير ما ينشف
نحضر تتبيله الاتيه
توم مفروم وليمون و كمون وملح وشطه حسب الرغبه ونتبل بيها قطع السبيط ربع ساعه
فى طاسه على النار نضع ملعقتين طعام زيت ذرة ونشوح فيهم قطع السبيط لجد ما اطرافه تشقر
ننشله
من الزيت ونشوح مكانه بصله كبيرة مقطعه حلقات حتى تصفر خفيف وننشلها من
الزيت ثم نشوح بعدها حلقات فلفل اخضر وفصين ثوم مقطعين حلقات ولما يصفروا
نرجع البصل والسبيط الى الاناء تانى ونضيف مكعبات طماطم مقشرة وكوب عصير
طماطم وملح وكمون وعصير ليمونه
ندخله الفرن فى طاجن ويترك لينضج ويحتاج حوالى ساعه -ساعه وربع
تم نرفعه لياخد لون تحت الشوايه
السبيط
وبعد البدان يسمونه ام الحبر
وفى قطريسمونه الخثاق
تعالوا معى نعمل طاجن السبيط
السبيط
حيوان بحرى رخو له صدفه داخليه سهل التنظيف جدا ولكن يجب مراعاة نزع كيس
الحبر منه بحرص حتى لا يخرج منه الحبر ويسبب صعوبه فى التنظيف
يزال الغشاء البنى الخفيف الذى على السبيط وكمان فيه غشاء خفيف جدا زى النايلون برضه بيتشال على قدر المستطاع ويغسل جيدا
يقطع
السبيط مربعات وثقب بطرف شوكه او سكينه ثقوب كثيرة والغرض منها الا ينتنى
اتناء الطهى وتظل القطع مفرودة وكمان يتشرب التتبيله بتاعته ويستوى كويس من
غير ما ينشف
نحضر تتبيله الاتيه
توم مفروم وليمون و كمون وملح وشطه حسب الرغبه ونتبل بيها قطع السبيط ربع ساعه
فى طاسه على النار نضع ملعقتين طعام زيت ذرة ونشوح فيهم قطع السبيط لجد ما اطرافه تشقر
ننشله
من الزيت ونشوح مكانه بصله كبيرة مقطعه حلقات حتى تصفر خفيف وننشلها من
الزيت ثم نشوح بعدها حلقات فلفل اخضر وفصين ثوم مقطعين حلقات ولما يصفروا
نرجع البصل والسبيط الى الاناء تانى ونضيف مكعبات طماطم مقشرة وكوب عصير
طماطم وملح وكمون وعصير ليمونه
ندخله الفرن فى طاجن ويترك لينضج ويحتاج حوالى ساعه -ساعه وربع
تم نرفعه لياخد لون تحت الشوايه
- miss pink
عدد المساهمات : 295
نقاط : 361
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 06/07/2011
رد: طاجن السبيط فى الفرن - راااااائع
الجمعة 05 أغسطس 2011, 7:27 am
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى