- مؤمنة
عدد المساهمات : 35
نقاط : 87
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 26/06/2011
فطيرة باللحمة المفرومة
الأحد 28 يوليو 2013, 12:35 am
فطيرة اللحمة المفرومة
فطيرة اللحمة المفرومة
مقادير العجينة:
2½ كوب دقيق
مكعب زبدة كبير مقطع شرائح
½ ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة خل تفاح
7 ملعقة كبيرة ميه
مقادير الحشو:
¼ كيلو لحمة مفرومة معصّجة
كوب بصل أخضر مقطع لقطع صغيرة
¼ كوب جبنة شيدر مبشورة
¾ كوب لبن
كوب كريمة
زيت زيتون
3 بيضة
الطريقة:
1- لعمل العجينة، اخلطي الخل مع الميه وسيبيه على جنب، وبعد كده ضيفي الملح للدقيق، واخلطيه مع الزبدة وضيفي عليهم الميه بالخل، واستمري بالخلط لحد ما تتجانس العجينة، وبعدين افردي العجينة بإيدك، واقسميها نصفين وغلّفيهم بكيس وحطّيهم في الثلاجة لمدة 30 دقيقة.
2- طلّعي العجينة من الثلاجة وافرديها في طبق فرن، ودخّليها فرن ساخن لمدة من 10 : 15 دقيقة، وبعد كده طلّعي العجينة من الفرن وسيبيها على جنب.
3- اخلطي البيض مع الكريمة واللبن والزعتر وسيبيهم على جنب، وبعدين افردي نصف كمية اللحمة على العجينة، وبعدين ضيفي نصف كمية الجبنة.
4- بعد كده ضيفي خليط البيض والكريمة، وبعدين ضيفي باقي كمية اللحمة والجبنة، ودخّلي العجينة مرة تانية في الفرن لمدة من 40 : 45 دقيقة، وبعدين طلّعيها من الفرن وسيبيها تبرد شوية، وبعدين قدّميها.. وبالهنا والشفا.
ملحوظة: ممكن تستخدمي النصف التاني من العجينة في مرة تانية.
فطيرة اللحمة المفرومة
مقادير العجينة:
2½ كوب دقيق
مكعب زبدة كبير مقطع شرائح
½ ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة خل تفاح
7 ملعقة كبيرة ميه
مقادير الحشو:
¼ كيلو لحمة مفرومة معصّجة
كوب بصل أخضر مقطع لقطع صغيرة
¼ كوب جبنة شيدر مبشورة
¾ كوب لبن
كوب كريمة
زيت زيتون
3 بيضة
الطريقة:
1- لعمل العجينة، اخلطي الخل مع الميه وسيبيه على جنب، وبعد كده ضيفي الملح للدقيق، واخلطيه مع الزبدة وضيفي عليهم الميه بالخل، واستمري بالخلط لحد ما تتجانس العجينة، وبعدين افردي العجينة بإيدك، واقسميها نصفين وغلّفيهم بكيس وحطّيهم في الثلاجة لمدة 30 دقيقة.
2- طلّعي العجينة من الثلاجة وافرديها في طبق فرن، ودخّليها فرن ساخن لمدة من 10 : 15 دقيقة، وبعد كده طلّعي العجينة من الفرن وسيبيها على جنب.
3- اخلطي البيض مع الكريمة واللبن والزعتر وسيبيهم على جنب، وبعدين افردي نصف كمية اللحمة على العجينة، وبعدين ضيفي نصف كمية الجبنة.
4- بعد كده ضيفي خليط البيض والكريمة، وبعدين ضيفي باقي كمية اللحمة والجبنة، ودخّلي العجينة مرة تانية في الفرن لمدة من 40 : 45 دقيقة، وبعدين طلّعيها من الفرن وسيبيها تبرد شوية، وبعدين قدّميها.. وبالهنا والشفا.
ملحوظة: ممكن تستخدمي النصف التاني من العجينة في مرة تانية.
- انجي
عدد المساهمات : 404
نقاط : 491
التقييم : 19
تاريخ التسجيل : 08/05/2013
رد: فطيرة باللحمة المفرومة
الأحد 28 يوليو 2013, 1:17 pm
شكرا لك على هذا التميز والابداع
فابداعك ليس له رفيق دائما تتالق في القمه
وكيف لا ونحن لا نجد لديك سوى كل جديد مفيد وشيق
فانتي دائما بمواضيعك الجميله
كعلم يرفرف فوق ساريه التميز وفي صعودا للقمه دوما
كل الشكر والامتنان على هذا الابداع
لروحكَ السلام والاحترام
فابداعك ليس له رفيق دائما تتالق في القمه
وكيف لا ونحن لا نجد لديك سوى كل جديد مفيد وشيق
فانتي دائما بمواضيعك الجميله
كعلم يرفرف فوق ساريه التميز وفي صعودا للقمه دوما
كل الشكر والامتنان على هذا الابداع
لروحكَ السلام والاحترام
- منصورة
عدد المساهمات : 156
نقاط : 156
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 03/06/2013
رد: فطيرة باللحمة المفرومة
الأحد 28 يوليو 2013, 3:02 pm
بارك الله فيك
وجزاك الله خير الجزاء
على الطرح المميز
وعلى حسن الإختيار
ننتظر منك كل جديد
مع كامل الشكر والتقدير
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى