- مرسا
عدد المساهمات : 4195
نقاط : 8169
التقييم : 14
تاريخ التسجيل : 23/02/2011
العمل/الترفيه : https://mrsa.hooxs.com/
طريقة عمل البصارة
الأحد 16 ديسمبر 2012, 6:32 am
- الكمية تكفي: 5 أشخاص
- وقت التحضير: 30 دقيقة
- المقادير: ربع كيلو فول مدشوش
بصلايه كبيره مقطعه
رأس توم او 4 ملاعق كبار
حزمتين شبت
حزمتتين بقدونس
حزمتين كسبره خضراء
4 اعواد بصل اخضر بالورق بتاعهم
فلفله حاميه مقطعه
4 بصلات كبار مقطعين سلايز للتقليه
زيت
ملح وفلفل وشطه وكمون وكسبره ناشفه - الطبخ: بنحط كل المقادير مع بعض ما عدا التوابل والبصل بتاع التقليه ونغطيهم بالمايه ونرفعهم على النار
ونسيبهم يستوى براحتهم حوالى نص ساعه او اكتر شويه
هنقطع البصل سلايز كده
ونحمره علشان يبقى تقليه على الوش نحمره فى كميه زيت كويسه
لاننا هنحتاج الزيت المتحمر بيه البصل فى البصاره نفسها مع نص كميه البصل
وطبعا نطلعه على ورق مطبخ علشان يفضل كرسبى
بعد نص ساعه اما يستوى المكونات كويس نضربها فى اللخلاط كده هتبقى ناعمه
نضيف نص كميه البصل والزيت الى قولتكم عليها ونسيبها تغلى على النار تانى ونحط التوابل عليها
اما تاخد القوام المظبوط يبقى متماسكه زى الملبيه كده
نصبها فى اطباق ونرش عليها البصل التقليه على الوش
والكميه ده ادتنى 3 اطباق بالحجم ده
ولبصاره تتاكل بارده وكل ما تبرد بتبقى احلى واحلى
شايفين لونها جميل ازاى والبصل لونه دهبى وكرسبيى ويجنن
يا رب تعجبكم
- alaa_eg
عدد المساهمات : 1128
نقاط : 1609
التقييم : 1
تاريخ التسجيل : 10/04/2012
العمل/الترفيه : https://bramjnet.foroactivo.com
رد: طريقة عمل البصارة
الإثنين 04 مارس 2013, 4:38 am
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى