منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة 7c2d5d03c

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة 7c2d5d03c
منتديات مرسا اسكندرية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
avatar
وائل كمال
 
 
ذكر
عدد المساهمات : 1104
نقاط : 1806
التقييم : 2
تاريخ التسجيل : 08/07/2011

صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Empty صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة

السبت 27 أغسطس 2011, 2:28 pm
المقادير

اولا التوابل حضري التوابل دي بكميات متساوية يعني معلقة صغيرة من كل شيء واخلطيهم كويس طبعا ممكن يتبقى منهم مش شرط تستخدميهم كلهم
شمر – زنجبيل – كزبرة ناشفة – كمون – كاري – فلفل اسمر – قرفة ( مسمار )
قرنفل - ثوم بودرة - حبهان ( حب هيل ) – ورق لورا ( ورق الغار )
شطة حمرا ( وممكن تقللي منها او تشليها لو مش بتحبي الشطة )

5 قطع صدور دجاج مخلية
حوالي 400 جرام كبد فراخ
كوب ونص رز مصري
4 بصلات
معلقة كبيرة حمص شام مسلوق
علبة زبادي
ليمون
زبدة
ملح

الطريقة

هاتي كل التوابل الموجودة واخلطيهم واطحنيهم على بعض كويس
خدي جزء من التوابل اللي انتي حضرتيها
وحطي عليهم عبلة الزبادي والحمص والليمون وبصلة و ملح واضربيهم في الخلاط وحطيهم على الفراخ وسبيهم منقوعين فيها على الاقل ساعتين ثلاثة


تحضير الحشوة

انشلي الفراخ من التتبيلة بتاعتها ( وممكن تشطفي الفراخ بميه بسيط علشان لما تتحشي ميبقاش فيها زوايد من الزبادي تتحرق بسرعة ساعة التحمير)
ومترميش خلطة الزبادي اللي الفراخ كانت متبلة فيها
هاتي بصلتين ودبليهم في الزبدة على النار وحطي عليهم كبد الفراخ وشوحيهم كويس
وحطي عليهم الرز ولفيهم لفتين وبعدين حطي عليهم خليط الزبادي اللي كانت الفراخ منقوعة فيه
مع شوية ميه وتوابل من اللي انتي حضرتيها فوق
وخلي الرز يستوي تلات ارباع سواء يعني بعد ما يشرب ميته سبيه عالهادي خمس دقايق
كده انتي جهزتي الحشوة نبتدي نحشي بقى


هاتي صدور الفراخ وافتحيها من النص


وحطي الحشوة فيها

واقفليها علي بعضها بدون خلة او خيط

حطيها في ورق الفويل ولفيها كويس

ولما تخلصي لف الفراخ هاتي خلة واعملي في كل لفة اربع اخرام علشان تستوي وكمان تشرب من التوابل

اغلي ميه طبعا وحطي فيها جزء من التوابل اللي انتي محضراها مع بصلة وملح وبعدين حطي فيها لفافات الفراخ حوالي نص ساعة وبعدين انشليهم وافتحيها بالراحة ومش هتلاقيها خرجت حبة رز واحدة
خديها حمريها في زبدة او زيت حسب الرغبة

وطبعا الرز الباقي من الحشوة خليه يكمل سواه عادي


واتفضلوا بالهنا والشفا ويارب تعجبكم
نور الحب
نور الحب
 
 
صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Pi-ca-11
انثى
عدد المساهمات : 1117
نقاط : 1179
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 13/06/2011
صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Img_1311621145_606

صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Empty رد: صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة

السبت 03 سبتمبر 2011, 3:25 am
الف شكر لك

على الوصفة الاكثر من الرائعة
GeeGee
GeeGee
 
 
انثى
عدد المساهمات : 776
نقاط : 1525
التقييم : 5
تاريخ التسجيل : 07/03/2011

صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة Empty رد: صدور فراخ محشية بالتوابل الهندية روعة

السبت 03 سبتمبر 2011, 5:33 am
كالعادة ابداع رائع

وطرح يستحق المتابعة

شكراً لك

بانتظار الجديد القادم
دمت بكل خير
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى