- احب والداى
عدد المساهمات : 74
نقاط : 110
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 18/05/2011
طريقة عمل الكيك بالكرمة والمانجو
الأحد 04 أغسطس 2013, 9:31 am
- كوب زبدة
- 2 كوب سكر
- كيس جيلي بالمانجو
- 4 بيضات
- 1/2 كوب مانجو مهروس أو مضروب في الخلاط بدون ماء
- 3 إلا ربع كوب دقيق
- 2 ونصف ملعقة صغيرة بيكينج باودر
- ملعقة صغيرة فانيليا
- كوب لبن
للحشو:
- جيلي مانجو بارد (في قالب بنفس مقاس قالب الكيك)
الطريقة:
1- اخلطي الزبدة مع السكر بالمضرب لغاية ما يبقى الخليط عامل زي الكريمة، وبعد كده ضيفي حبيبات الجيلي مع الاستمرار في الخلط، لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها.
2- بعد كده ضيفي بيوريه المانجو والبيض مع الاستمرار في الخلط.
3- اخلطي الدقيق مع البيكينج باودر والفانيليا، وبعد كده ضيفيهم للخليط السابق مع الاستمرار في الخلط، وبعد كده ضيفي اللبن واضربي كل المكونات مع بعضها لغاية ما تحسي إن كلها تجانست.
4- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها الكيك وادهنيها بالقليل من الزبدة وشوية دقيق، وبعد كده تخلصي من الدقيق الزيادة، وبعدين صبي فيها خليط الكيك اللي جهزتيه، وساوي السطح.
5- دخلي الصينية في فرن ساخن على درجة حرارة 180، وسيبيها تستوي لمدة نصف ساعة أو لغاية ما تحسي إنها استوت.
6- طلعي الكيكة من الفرن وسيبيها لغاية ما تبرد خالص تماماً، وبعد كده اقسميها بالعرض إلى 3 طبقات متساوية في الارتفاع.
7- حطي أول طبقة من الكيكة في طبق التقديم، وافردي عليها طبقة من جيلي المانجو، وبعد كده حطي طبقة تانية من الكيكة وكرري نفس الحركة مع باقي الطبقات، وبعد كده ممكن تزيني سطح الكيكة بالكريم شانتيه وقطع المانجو وقدميها.. وبالهنا والشفا.
- انجي
عدد المساهمات : 404
نقاط : 491
التقييم : 19
تاريخ التسجيل : 08/05/2013
رد: طريقة عمل الكيك بالكرمة والمانجو
الأربعاء 07 أغسطس 2013, 3:49 am
طرح رائع
لم استغرب جمال طرحك
فـ دائمـآ راقيه ومتميزه
يعطيك الف عافيه
سلمتِ ع الطرح الجميل
لم استغرب جمال طرحك
فـ دائمـآ راقيه ومتميزه
يعطيك الف عافيه
سلمتِ ع الطرح الجميل
- shamirnda
عدد المساهمات : 2531
نقاط : 4669
التقييم : 26
تاريخ التسجيل : 01/11/2011
رد: طريقة عمل الكيك بالكرمة والمانجو
الإثنين 12 أغسطس 2013, 3:21 am
تسلم الايادي الماهره
روعه في اختيار المواضيع المميزه
مجهود ممتاز جدااااااااااا
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى