- نور الحياة
عدد المساهمات : 119
نقاط : 174
التقييم : 5
تاريخ التسجيل : 08/05/2013
ســمـك فيليه مقـلي ســمـك فيليه مقـلي
الخميس 06 يونيو 2013, 9:06 am
المقــادير:
4 قطع سمك فيليه
ملعقة كبيرة بصل بودرة (أو بصل مفروم)
ملعقة كبيرة ثوم بودرة (أو ثوم مفروم)
2 ملعقة صغيرة بشر ليمونة
½ ملعقة صغيرة زعفران
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملعقة صغيرة أوريجانو
½ كوب عصير ليمون
ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة شطة
ملعقة كبيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
½ كوب زبدة
الطريقة:
1- سيّحي نص كمية الزبدة في طاسة صغيرة مع الكزبرة والكركم والبصل البودرة
والثوم البودرة والزعفران والأوريجانو والشطة والبابريكا وملح وفلفل حسب
الرغبة، وقلبيهم لغاية ما يختلطوا مع بعض وارفعيه من على النار.
2- حطّي الخليط في طبق وضيفي عليه ملعقة بشر ليمون وقلبيهم مع بعض، وبعد
كده وزّعيه كويس بإيديك على السمك من الجانبين، وسيبيه في التلاجة لمدة
ساعة علشان يتّبل كويس.
3- سيّحي باقي كمية الزبدة وحمّري فيها السمك لغاية ما يبقى لونه دهبي أو
لغاية ما يستوي، وانشلي بعد كده السمك من الطاسة من غير الصوص اللي نزل منه
وحطّيه في طبق.
4- حطّي عصير الليمون على صوص السمك اللي في الطاسة، وضيفي عليهم ملعقة
بشر الليمون التانية وقلبيهم مع بعض، وارفعي بعد كده الخليط ده على النار
وتبّليه بكمية ملح مناسبة لو احتاج، وسيبيه لغاية ما يغلي وقوامه يتقل
شوية.
5- رصي قطع السمك في طبق التقديم وصبّي فوقه خليط الليمون وقدّميه مع رز السمك.
- منصورة
عدد المساهمات : 156
نقاط : 156
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 03/06/2013
رد: ســمـك فيليه مقـلي ســمـك فيليه مقـلي
الخميس 06 يونيو 2013, 1:11 pm
كل الشكر والامتنان على روعة طرحك ..
وروعة ماقدمتي لنا من معلومات وإفادة ..
اتحفتينا بإبداعـك المتواصِل اختي الكريمة..
لاعدمنا التميز وطرحك الرائع
في انتظار جديدك
تقبلي مروري وتقديري
وروعة ماقدمتي لنا من معلومات وإفادة ..
اتحفتينا بإبداعـك المتواصِل اختي الكريمة..
لاعدمنا التميز وطرحك الرائع
في انتظار جديدك
تقبلي مروري وتقديري
- ريتاج
عدد المساهمات : 2084
نقاط : 4163
التقييم : 6
تاريخ التسجيل : 18/05/2011
العمل/الترفيه : مجال الكمبيوتر
رد: ســمـك فيليه مقـلي ســمـك فيليه مقـلي
الخميس 13 يونيو 2013, 2:36 am
- فيليه اللحم المشوي
- فيليه السلمون مع موس البيض
- اسكالوب المحشى المقادير .... 4 فيليه لحم . 1\2 كوب شرائح مشروم . 1 ملعقة صغيرة ثوم مهروس . 1 ملعقة طعام زبدة . 1\3 كوب جبن موزاريللا مبشور . 2 ملعقة طعام كزبرة مفرومة . 1\4 كوب عصير ليمون . ملح وفلفل أسود . زيت للقلي . للتغطية.... طحين أبيض
- فيليه اللحم المشوي والروبيان والبطاطس
- فيليه دجاج محشي بالفليفله ووالفطر
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى