منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
اطباق شهية لكم 7c2d5d03c

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
اطباق شهية لكم 7c2d5d03c
منتديات مرسا اسكندرية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
avatar
alili slimane
 
 
ذكر
عدد المساهمات : 871
نقاط : 1705
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 11/03/2011

اطباق شهية لكم Empty اطباق شهية لكم

الأحد 21 أغسطس 2011, 10:46 am



اطباق شهية لكم 1

المقادير والطريقه:-


نغسل
البطة ونظفها زين ونملحها بالملح وملح البصل ونتركها ليله كأمله بالثلاجة
او على الأقل ساعتين يعني ملحيها زين من برا ومن جوا وثاني يوم تغسلها
ونجففها بورق المطبخ و نرش كميه قليله من الملح والفلفل الأسود من جوا ومن
برا

وبعدين نعمل شقوق صغيره في مناطق مختلفة من الجلد بشوكة الطعام حتى يخرج الدهن منها خلال عملية الشوي

وتحشيها بصل وجزر وكرفس (سلري)مقطع مكعبات كبيره



اطباق شهية لكم 3
واني
دهنتها بالقليل من زيت الكونيلا و رشيتها ببهارات شوي او اي بهارات تعجبكم
ونغلق ألفتحه بأعواد خشبية صغيره وتدهنيها بصوص البرتقال يجي بباكيت مع
البطة هو إلي يعطيها لون ذهبي جميل ومميز

وتحضريها بالصينية بحيث نضعها على شبكة الصينية

اطباق شهية لكم 2

نحمي الفرن على درجة حرارة 500 فهرنهايت


وندخلها الفرن لمدة 20 دقيقه وبعدين نزل الحراره إلى 350 ونخليها ساعة ونصف او لحد الاستواء يعني تعتمد على حجم البطة
وهذا شكلها لمن تستوي

وهاي قدمتها مع السبيناغ والنمن




اطباق شهية لكم 1





اطباق شهية لكم Pausecafebarpm5




القلقاس المصرى ... بالصور


اطباق شهية لكم 1

المقادير:


2 كيلو قلقاس ... وهتشاهدوه بالصور ..شكله..
ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر ... بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر).
دجاجة بلدى .. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه..
وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز... كزبره خضراء.. سلق ...( ده بيبقى لونه اخضر مثل الفجل ).

الطريقه:


اولا طبعا بنحضر القلقاس قبلها بيوم مع الخضرة بتاعته...
ونقشره ونقطعه مثل المكعبات الصغيرة ... وهنشاهد بالصور .. ما هو القلقاس
وكيف بيكون تحضيره ... وبعد ما جهوناه .. نغسله ونضعه فى ماء ساخن ..
وفيه بيغسلوه بالليمون ووقتها ..
انما انا بحب اعمل ذى ما ماما عودتنا قبلها بيوم لانه بينزل ميه مش كويسه
وده غلط فى الشوربه ... بتبقى طعمها مش طيب .. المهم ما علينا هنحضره ..
والخضرة نغسلها جيد الكزبره ونحضرها فى مصفاه صغيرة .. وايضا السلق هناخد بس اوراقه ..
الصوره الاولى الكوزبره الخضراء..
اطباق شهية لكم 11
السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه

اطباق شهية لكم 10

القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة





اطباق شهية لكم 9

التحضير:


اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح
فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ... نسيت اصورها مخصوصا لشوربه
الدجاج... المهم ... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم نسلق السلق ..
وبعد سلقه جيدا .. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه ..
بس انا لا احب الا الطبخ بتاع جدتى وولدتى بعمل كل حاجة بايدى .. بس بصراحة بلبس جوينتى خفيف للنظافه..
المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكوزبره... ونقوم بطحنهم مع بعض ..
وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نفضل بقى نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ...
لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ...
وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق ..
ام الكزبره والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس ..
ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده ..
وبالهنا والشفا ..


اتركم مع الصور..

اطباق شهية لكم 8اطباق شهية لكم 7اطباق شهية لكم 6اطباق شهية لكم 5




تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله



اطباق شهية لكم 4اطباق شهية لكم 3اطباق شهية لكم 2اطباق شهية لكم 1

نور الحب
نور الحب
 
 
اطباق شهية لكم Pi-ca-11
انثى
عدد المساهمات : 1117
نقاط : 1179
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 13/06/2011
اطباق شهية لكم Img_1311621145_606

اطباق شهية لكم Empty رد: اطباق شهية لكم

الثلاثاء 23 أغسطس 2011, 8:56 am
موضوع مميز
بارك الله فيك
ننتظر جديدك
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى