- schoolel7ob
عدد المساهمات : 1114
نقاط : 2078
التقييم : 22
تاريخ التسجيل : 04/11/2012
فطائر الثوم والجبنة
الأحد 10 مارس 2013, 2:11 am
فطائر الثوم والجبنة
فطائر الثوم والجبنة
المقادير:
2¼ كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1½ ملعقة كبيرة زبدة سايحة
ملعقة كبيرة زيت زيتون
½ ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
جبنة رومي مبشور
3 فص ثوم مفروم
فلفل أسود وشطة
علبة خميرة
كوب ميه
بيضة
الطريقة:
1-
اخلطي الخميرة والمية و½ كوب دقيق مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي السكر
وقلبيه كويس، وبعدين غطي الخليط وسيبيه في مكان دافئ لمدة 20 دقيقة.
2-
ارفعي الغطاء عن خليط الخميرة والدقيق وضيفي عليه الملح وزيت الزيتون
والبيضة واخلطيهم مع بعض كويس، وبعدين ضيفي باقي الدقيق واخلطيهم مع بعض
لحد ما تتجانس العجينة، وبعد كده غطي العجينة وسيبيها في مكان دافئ لمدة من
ساعة إلى ساعة ونصف.
3- رشي طبقة خفيفة من الدقيق على العجينة
وابدأي افرديها، وبعدين قلبي الزبدة مع الثوم وادهني بيهم العجينة، وبعدين
رشي عليهم الجبنة والفلفل الأسود والشطة والبقدونس.
4- افردي أطراف
العجينة بإيديكي وادهنيها بطبقة خفيفة من زيت الزيتون، وبعد كده ابدأي لفي
العجينة، وبعدين اقسميها لنصفين وقطعي كل نصف لـ4 قطع، وبعد كده افتحي كل
قطعة بالسكينة من فوق، وبعدين ادهنيهم بزيت الزيتون ورشي عليهم الجبنة.
5- سيبيي اللفائف في مكان دافئ لمدة 20 دقيقة، وبعد كده دخليهم الفرن لمدة 20 دقيقة، وقدميه.. وبالهنا والشفا.
فطائر الثوم والجبنة
المقادير:
2¼ كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1½ ملعقة كبيرة زبدة سايحة
ملعقة كبيرة زيت زيتون
½ ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
جبنة رومي مبشور
3 فص ثوم مفروم
فلفل أسود وشطة
علبة خميرة
كوب ميه
بيضة
الطريقة:
1-
اخلطي الخميرة والمية و½ كوب دقيق مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي السكر
وقلبيه كويس، وبعدين غطي الخليط وسيبيه في مكان دافئ لمدة 20 دقيقة.
2-
ارفعي الغطاء عن خليط الخميرة والدقيق وضيفي عليه الملح وزيت الزيتون
والبيضة واخلطيهم مع بعض كويس، وبعدين ضيفي باقي الدقيق واخلطيهم مع بعض
لحد ما تتجانس العجينة، وبعد كده غطي العجينة وسيبيها في مكان دافئ لمدة من
ساعة إلى ساعة ونصف.
3- رشي طبقة خفيفة من الدقيق على العجينة
وابدأي افرديها، وبعدين قلبي الزبدة مع الثوم وادهني بيهم العجينة، وبعدين
رشي عليهم الجبنة والفلفل الأسود والشطة والبقدونس.
4- افردي أطراف
العجينة بإيديكي وادهنيها بطبقة خفيفة من زيت الزيتون، وبعد كده ابدأي لفي
العجينة، وبعدين اقسميها لنصفين وقطعي كل نصف لـ4 قطع، وبعد كده افتحي كل
قطعة بالسكينة من فوق، وبعدين ادهنيهم بزيت الزيتون ورشي عليهم الجبنة.
5- سيبيي اللفائف في مكان دافئ لمدة 20 دقيقة، وبعد كده دخليهم الفرن لمدة 20 دقيقة، وقدميه.. وبالهنا والشفا.
- limonaa
عدد المساهمات : 494
نقاط : 989
التقييم : 39
تاريخ التسجيل : 21/02/2013
رد: فطائر الثوم والجبنة
الأحد 10 مارس 2013, 7:29 am
تسلم الايادي
مشكوووووووووووووور جدااااااااااااا
مشكوووووووووووووور جدااااااااااااا
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى