منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 7c2d5d03c

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 7c2d5d03c
منتديات مرسا اسكندرية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
قمر
قمر
 
 
انثى
عدد المساهمات : 220
نقاط : 630
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 02/06/2011

بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Empty بالصور خطوات عمل كيك السويسرول

الأحد 11 ديسمبر 2011, 6:23 am
بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Cc5da8




بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Swissroll7_1

الـ"سويسرول" بالمربى



المقادير:-

4 بيضات.
3/4 كوب دقيق.
3/4 كوب سكر.
ملعقة كبيرة ماء فاتر.
ملعقة صغيرة فانيليا.
ملعقة صغيرة ملح.
مربى للحشو.


بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 18604869521101377508


الطريقة:-

1ـ اضربي البيض بالمضرب كويس جداً لغاية ما حجمه
يزيد، وبعد كده تضيفي السكر واضربيه تاني بالمضرب لغاية ما تلاقي البيض
لونه افتَح وعمل زي الكريمة.


2ـ ضيفي الفانيليا والملح للبيض والسكر واخلطيهم مع
بعض كويس وبالراحة جداً، وبعد كده ضيفي كمية الدقيق شوية شوية مع التقليب
المستمر من تحت لفوق وبهدوء جداً.


3ـ أحضري صينية مدهونة سمن وحطي فيها ورق زبدة ورشي
عليها طبقة من الدقيق، وبعدين صبي فيها العجينة وافرديها كويس جداً بحيث
يكون سمك العجينة متساوي في كل جوانب الصينية.


4- دخلي الصينية في فرن ساخن، وسيبيها لمدة من 10 إلى
15 دقيقة لغاية ما لونها يحمر شوية وتعلى، واوعي تسيبيها كتير في الفرن
لإنها ممكن تنشف منك.


5- في الوقت اللي العجينة فيه هتكون في الفرن، أحضري
المربى وحطيها في طبق وقلبيها كويس لغاية ما تبقى سايلة وكثافتها قليلة
علشان تعرفي تفرديها على العجينة.


6- بعد ما تطلّعي الصينية من الفرن حطي على وشها ورق
زبدة واضغطي عليها بصينية تانية، وبعد كده قطعي بالسكينة الأطراف بحيث تكون
متساوية.


7- افردي المربى على الوش، بس خلي بالك إنك تسيبي الأطراف نظيفة من غير ما تفردي عليها المربى.

8- لفي السويسرول بالراحة وممكن إنك تقطعي بالسكينة
جزء صغير مسافة واحد سم من الناحية اللي هتلفي من عندها؛ لأن الطريقة دي
هتسهل عليكِ اللف، وكمان ورقة الزبدة اللي من تحت هتساعدك وإنتِ بتلفيه،
وبعد كده حطيه في الثلاجة.


9- بعد ما السويسرول يبرد قطعيه لشرائح وقدميه.. وبالهنا والشفا.



بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 1870683967981023497

بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Swissroll22



بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 20348167681640545170

بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Swissroll3



بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 20348167681640545170


بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Swissroll1



بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 20348167681640545170



بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Swissroll4





بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 20348167681640545170


بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Swissroll5



بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 20348167681640545170



بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Swissroll6

avatar
بنوتة من البنات
 
 
انثى
عدد المساهمات : 425
نقاط : 767
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 07/09/2011

بالصور خطوات عمل كيك السويسرول Empty رد: بالصور خطوات عمل كيك السويسرول

الإثنين 19 ديسمبر 2011, 2:06 am
الف شكر على الموضوع الرائع

اغلى تحية لمجهودك المتواصل

بانتظار جديدك



بالصور خطوات عمل كيك السويسرول 96


الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى