- احب والداى
عدد المساهمات : 74
نقاط : 110
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 18/05/2011
طريقة عمل لقمة القاضي
الأحد 04 أغسطس 2013, 9:44 am
لقمة القاضي
المقادير:
- كوب دقيق
- كوب لبن
- معلقة صغيرة خميرة
- ذرة ملح
- 1/4 كوب زيت ذرة
مقادير الشربات:
- 1/2 كوب سكر
- 3/4 كوب مية
- عصير ليمونة
- فانيليا
الطريقة:
1- اخلطي الدقيق مع الخميرة مع الملح، وضيفي إليهم تدريجياً اللبن وهو دافئ.. واعجني المقادير دي كلها مع بعضها كويس، وبعد كده غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات علشان تتخمر.
2- بعد مرور 3 ساعات سخني الزيت، وبعد كده خدي معلقة صغيرة من العجينة دي واقليها في الزيت، وكرري الموضوع ده لغاية ما العجينة تخلص.
3- شيلي لقمة القاضي من الزيت، وحطيها وهي ساخنة في العسل أو الشربات، وبعد كده شيليها منه، وحطيها في مصفاة علشان تتخلص من العسل أو الشربات الزيادة.
4- بعد كده رصيها في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا.
طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة.. وبعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.
- ربيعو
عدد المساهمات : 476
نقاط : 487
التقييم : 11
تاريخ التسجيل : 17/02/2013
رد: طريقة عمل لقمة القاضي
الأحد 04 أغسطس 2013, 3:47 pm
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى