- مرسا
عدد المساهمات : 4195
نقاط : 8169
التقييم : 14
تاريخ التسجيل : 23/02/2011
العمل/الترفيه : https://mrsa.hooxs.com/
طريقة عمل الممبار التحفه والبط المحشيه بالرز وبصوص البرتقال
الثلاثاء 17 مايو 2011, 7:38 am
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 60 دقيقة
المقادير: كيلو ممبار
ارز مصرى
-عصير طماطم_
بقدونس وكسبرة
بصل مفروم
-بهارات (ملح فلفل بهرات نعناع ناشف كسبرة وشطه)
ولعمل البطه
بطه
رز
بصل
عصير برتقال
صويا صوص حلو ومالح
التحضير: نحضر الحشوة
ارز مصرى-عصير طماطم_بقدونس وكسبرة بصل مفروم-بهارات (ملح فلفل بهرات نعناع ناشف كسبرة وشطه)
توضع كلها على بعض نى فى نى على قولتنا احنا المصرييين
الطبخ: ونحشى الممبار ونراعى اننا ما نزود الرز عشان بيتمدد ونخلى الطرفين فاضيين شويه
ونحط ميه تعلى مع ورق غار وحبهان وارنفل وملح وفلفل ونحط فيها الممبار وحده وحده
وبعد السلق يتحمر فى زيت غزير
نيجى بقا للبطه المحشيه رز ومعموله بصوص البرتقال والصويا الصوص
طبها ننظف البطه كويس اوى بالملح والدقيق والخل
ونتبلها ببصل وملح وفلفل وبهارات
ونحشيها بالرز المحموس مع البصل والكبده والملح والفلف والبهارت
ونسلقها نص سلق بالحله الضغط تاخد نص ساعه مع ورق الغار والحبهان والارنفل والاررفه
وبعدين نعمل الصوص الى هو عصير برتقاله وصويا صوص حلوة مع مالحه
ثم نتبلها بالصوص كويس اووووووووى
ونحطها بالفرن الساخن
وكل شويه ندهنها بالصوص لحد مايخلص وتحمر
وده طلع سر لون البطه فى الافلام
طعمها جناااااااااااان اول مرة اكل بط كنت مش بحبه ابداااا
وبالهنا والشفا
- سلمى
عدد المساهمات : 135
نقاط : 158
التقييم : 3
تاريخ التسجيل : 18/03/2011
رد: طريقة عمل الممبار التحفه والبط المحشيه بالرز وبصوص البرتقال
الثلاثاء 17 مايو 2011, 12:53 pm
وصفة جميلة سلمت يداك
- مرسا
عدد المساهمات : 4195
نقاط : 8169
التقييم : 14
تاريخ التسجيل : 23/02/2011
العمل/الترفيه : https://mrsa.hooxs.com/
رد: طريقة عمل الممبار التحفه والبط المحشيه بالرز وبصوص البرتقال
الأربعاء 18 مايو 2011, 10:15 pm
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى