- سيرينا
عدد المساهمات : 972
نقاط : 1587
التقييم : 6
تاريخ التسجيل : 06/04/2011
العمل/الترفيه : لا اعمل
احلى طعم لطريقتين لعمل الشوربة(شوربه البطاطس بالجرجير,شوربه الطماطم بالكريمه)
الأحد 19 مايو 2013, 12:44 am
1.شوربه البطاطس بالجرجير
طعمها رووووعه اول مره سمعت عنها استغربتها
لكن لما جربتها بقيت اعملها علي طول
ياريت تجربوها مش هتندموا ان شاء الله
المقادير:
2/1 كيلو بطاطس مقطعه مكعبات صغيره
2 حزمه جرجير مغسوله ومقطعه
1 بصله مقطعه
2 معلقه زبده
2 معلقه دقيق
حوالي لتر شوربه
كريمه لباني
ملح وفلفل
الطريقه:
في حله نشوح البصله المقطعه في الزبده لحد ما تدبل
نضيف مكعبات البطاطس ونشوحها
وبعد كده الجرجير نضيفه ونشوحهم لحد ما يدبل
نضيف معلقتين الدقيق ونقلب
ثم نضيف الشوربه ونسيبهم يستوا
نضرب الشوربه بالخلاط او بالهاند بليندر
ونضيف الكريمه والملح والفلفل
ودا شكلها في الاخر
2.شوربه الطماطم بالكريمه
4 طماطم مقشره ومقطعه
1 بصله مقطعه
شوربه
كريمه
ملح وفلفل
2 معلقه زبده
2 معلقه دقيق
(ممكن تضيفوا جزر مكعبات اختياري)
الطريقه:
في حله نشوح البصله في الزبده لحد ماتدبل
نضيف الطماطم المقشره والمقطعه ونشوحهم شويه لحد ماتدبل وتبدأ تنزل الميه بتاعتها
نضيف الدقيق ونقلب وبعدين نضيف الشوربه ونتركهم يغلوا ويستوا
نضرب الشوربه بالخلاط وبعد كده نضيف الكريمه اللباني والملح والفلفل
يارب تعجبكم
طعمها رووووعه اول مره سمعت عنها استغربتها
لكن لما جربتها بقيت اعملها علي طول
ياريت تجربوها مش هتندموا ان شاء الله
المقادير:
2/1 كيلو بطاطس مقطعه مكعبات صغيره
2 حزمه جرجير مغسوله ومقطعه
1 بصله مقطعه
2 معلقه زبده
2 معلقه دقيق
حوالي لتر شوربه
كريمه لباني
ملح وفلفل
الطريقه:
في حله نشوح البصله المقطعه في الزبده لحد ما تدبل
نضيف مكعبات البطاطس ونشوحها
وبعد كده الجرجير نضيفه ونشوحهم لحد ما يدبل
نضيف معلقتين الدقيق ونقلب
ثم نضيف الشوربه ونسيبهم يستوا
نضرب الشوربه بالخلاط او بالهاند بليندر
ونضيف الكريمه والملح والفلفل
ودا شكلها في الاخر
2.شوربه الطماطم بالكريمه
4 طماطم مقشره ومقطعه
1 بصله مقطعه
شوربه
كريمه
ملح وفلفل
2 معلقه زبده
2 معلقه دقيق
(ممكن تضيفوا جزر مكعبات اختياري)
الطريقه:
في حله نشوح البصله في الزبده لحد ماتدبل
نضيف الطماطم المقشره والمقطعه ونشوحهم شويه لحد ماتدبل وتبدأ تنزل الميه بتاعتها
نضيف الدقيق ونقلب وبعدين نضيف الشوربه ونتركهم يغلوا ويستوا
نضرب الشوربه بالخلاط وبعد كده نضيف الكريمه اللباني والملح والفلفل
يارب تعجبكم
- abuahmad
عدد المساهمات : 528
نقاط : 949
التقييم : 35
تاريخ التسجيل : 23/03/2012
رد: احلى طعم لطريقتين لعمل الشوربة(شوربه البطاطس بالجرجير,شوربه الطماطم بالكريمه)
الأربعاء 29 مايو 2013, 7:03 pm
بالهنا والشفا
شكرااااااااااااااااااااااااااا
شكرااااااااااااااااااااااااااا
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى