- مرسا
عدد المساهمات : 4195
نقاط : 8169
التقييم : 14
تاريخ التسجيل : 23/02/2011
العمل/الترفيه : https://mrsa.hooxs.com/
طريقه عمل المكرونه بالبشاميل
الخميس 10 مارس 2011, 3:28 am
مكرونة بالبشاميل علي طريقة الشيف حسن بس جامده
المقادير:
300 جرام مكرونة قلم توضع في ماء مغلي به ملح وزيت 9 دقيقة
الحشو:
200 جرام لحمة مفرومة- بصلة مفرومة- 100 جرام سمنة- 5 جرام ملح- 5 جرام فلفل- 100 جرام صلصة- ورق لورا
البشاميل:
1 لتر لبن- 200 جرام سمنة -200 جرام دقيق- ملح- فلفل- مكعب مرق
الطريقة:
نعمل العصاج:
نضع السمن ونضع البصل نشوحه فيها ثم نضع اللحمة المفرومة واسوي اللحم 50% ثم نضع الملح والفلفل وورق لورا وحبهان واقلبهم جيدا ثم اضع الصلصة ونقلبهم مع بعض
نعمل البشاميل:
نضع السمن واضع والدقيق واقلبهم بسرعة لغاية ماياخد الدقيق اللون الذهبي الفاتح مع التقليب السريع واضع اللبن واقلب لحد ماتربط معايا ثم اضع الملح والفلفل ومكعب المرق واقلب بسرعة واقلبهم لغاية مايتقل يصبح مثل الكريمة
اجيب قالب فرن او صينية واضع طبقة بشاميل واوزعها في ارضية القالب واضع نص كمية المكرونة واضغط عليها لتتماسك مع بعضها وارش عليها شوية بشاميل واضغط عليهم عشان يتجانسوا ثم اضع العصاج واوزعها واساويها ثم نضع باقي المكرونة ونضغط عليها ونساوي السطح ونضع عليها طبقة بشاميل وندخلها الفرن 15 دقيقة علي درجة حرارة 200درجه وبالهنا والشفا
المقادير:
300 جرام مكرونة قلم توضع في ماء مغلي به ملح وزيت 9 دقيقة
الحشو:
200 جرام لحمة مفرومة- بصلة مفرومة- 100 جرام سمنة- 5 جرام ملح- 5 جرام فلفل- 100 جرام صلصة- ورق لورا
البشاميل:
1 لتر لبن- 200 جرام سمنة -200 جرام دقيق- ملح- فلفل- مكعب مرق
الطريقة:
نعمل العصاج:
نضع السمن ونضع البصل نشوحه فيها ثم نضع اللحمة المفرومة واسوي اللحم 50% ثم نضع الملح والفلفل وورق لورا وحبهان واقلبهم جيدا ثم اضع الصلصة ونقلبهم مع بعض
نعمل البشاميل:
نضع السمن واضع والدقيق واقلبهم بسرعة لغاية ماياخد الدقيق اللون الذهبي الفاتح مع التقليب السريع واضع اللبن واقلب لحد ماتربط معايا ثم اضع الملح والفلفل ومكعب المرق واقلب بسرعة واقلبهم لغاية مايتقل يصبح مثل الكريمة
اجيب قالب فرن او صينية واضع طبقة بشاميل واوزعها في ارضية القالب واضع نص كمية المكرونة واضغط عليها لتتماسك مع بعضها وارش عليها شوية بشاميل واضغط عليهم عشان يتجانسوا ثم اضع العصاج واوزعها واساويها ثم نضع باقي المكرونة ونضغط عليها ونساوي السطح ونضع عليها طبقة بشاميل وندخلها الفرن 15 دقيقة علي درجة حرارة 200درجه وبالهنا والشفا
- qamarain
عدد المساهمات : 69
نقاط : 142
التقييم : 3
تاريخ التسجيل : 10/03/2011
رد: طريقه عمل المكرونه بالبشاميل
السبت 12 مارس 2011, 10:02 pm
شي لذيذ
سلمت يداك
سلمت يداك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى