منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
طريقة عمل الخرشوف  7c2d5d03c

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
طريقة عمل الخرشوف  7c2d5d03c
منتديات مرسا اسكندرية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
GeeGee
GeeGee
 
 
انثى
عدد المساهمات : 776
نقاط : 1525
التقييم : 5
تاريخ التسجيل : 07/03/2011

طريقة عمل الخرشوف  Empty طريقة عمل الخرشوف

الأحد 27 مايو 2012, 1:01 pm
طريقة عمل الخرشوف بالصور





اختي الغالية ameera

انا أستخدم الخرشوف المعلب ولدي خبرة قليلة عن الطازج فبحثت عن طريقة تقطيعة واستخدامة في عدة مواقع ولكي ماوجدت.



الخرشوف

طريقة عمل الخرشوف  Artichoke



----------

يقشر وينزع الزعب الداخلى بكحه بملعقة صغيرة

توضع وحدات الخرشوف مباشرة فى ماء به عصير ليمون حتى لا يتحول لونه الى
السواد ( كلما نفرغ من واحدة نضعها سريعا فى الماء بالليمون )

تتبع نفس طريقة البازلاء مع اضافة ملعقة كبيرة عصير ليمون وملعقة كبيرة دقيق وملعقة صغيرة ملح ومدة السلق 6 دقائق



طريقة تقطيعة بالصور



طريقة عمل الخرشوف  Cuttingtip_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Cuttingtop_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Cut_stem_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Remv_leaves_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Trim_leaves2_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Trim_leaves_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Cuttingtop2_jpg

.

طريقة عمل الخرشوف  Trim_stem2_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Remv_hairs_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Lemon_edge_jpg



طريقة عمل الخرشوف  Quarter_art_jpg

.

طريقة عمل الخرشوف  Quarters_jpg





الوصفة الثانية شوربة الخرشوف وللامانة نقلتها من احد المواقع



طريقة عمل الخرشوف  3dd1839488



المقادير



1حبة بطاطس , متوسطة3حبات خرشوف 1حبة جزر , متوسطة1مكعب مرقة خضار فاين
فودز كنور ,(حسب الرغبة)4كوب ماء 2/1ملعقة كبيرة عصير ليمون 2ملعقة كبيرة
سمن نباتي ,أو زيد3ملعقة كبيرة دقيق ملح و فلفل طريقة عمل الخرشوف  1_blank



طريقة الطهى



1. تقطع قوالب الخرشوف والبطاطس مكعبات صغيرة (1x1x1 سم) كما تقطع الجزرة مكعبات أصغر.

2. يسخن السمن في إناء متوسط ويضاف الدقيق و يقلب حتى يصبح لونه ذهبى بني.

3. يضاف مكعب المرقة و الماء والخضروات وعصير الليمون والملح والفلفل
وتترك لتغلى. تخفض النار وتغطى وتترك لمدة 15 دقيقة حتى تنضج الخضروات



الوصفة الثالثة من الأخت الشيف رانيا الله يعطيها العافية

أولا : بالبشـاميـل :



- انا باجيب المجمد .. مش المعلب .. واسيبه لحد ما يذوب خالص

- تعصجي كمية
مناسبة من اللحم المفروم تكفي كمية الخرشوف الي عندك .. وممكن تكتري البصل
شوية كمان بيدي ريحة حلوة وطعم مميز للاكلة دي ...


- تحضري كمية من
البشاميل تكفي لتغطية كمية الخرشوف ... ويكون بشاميل سايل وتحطي عليه شوية
جبنة رومي او برميزان مبشورة ( جوة البشاميل ) ...


- بترصي الخرشوف
وتحشيه باللحمة .. وترشي على الوجه بشكل متساوي البشاميل وترشي كمان على
الوجه جبنة موتزاريلا بتعطي شكل جميل لما بتسيح عليه ...


- تدخليه الفرن مدة
تقريبا 1/2 ساعة ... على نار وسط ... ولما تلاقيه نضج ( على فكرة هو ما
بياخد وقت ) ... تفتحي النار من فوق لتحمير الوجه ... وبالهنا والشفا ...
وممكن تقديمه مع المكرونة ... او ممكن مع انواع المحاشي ...








ثانيـا : بصلصة البولونيـز :





- نفس الطريقة السابقة ... بس طبعا ما فيش بشاميل ولا جبنة بارميزان او رومي ...

- بتجيبي اللحمة
المفرومة بعد ما تتعصج وتحطي عليها كمية مناسبة من عصير الطماطم الطازج
وملعقة كبيرة من معجون الطماطم (الصلصة ) ... و1/2 ملعقة من الريحان لو
بتحبوه مع الاكل .. وتتركيها تتسبك حتى تصبح كمية الطماطم قليلة نسبيا ..


- وترصي الخرشوف عليه اللحمة ام طماطم ... وتصبي في الصينية 1 كوب عصير طماطم مع 1/2 مكعب ماجي ... وكمان تدخليه الفرن ...

- لما تيجي تقدميه ممكن تحطي رشة جبن موتزاريلا كمان على الوجه وتحمريها من فوق في الفرن شوية ... تكون نتيجة مبهرة ...



الوصفة الرابعة والاخيرة سلطة الخرشوف بالجبنة الحلوم نقلتها من منتدى اخر للعضوة




طريقة عمل الخرشوف  16541798381966563031


المقادير:

علبة قلوب الخرشوف- 2خيار مقطع انصاف –
حبة فلفل احمر وفلفل اصفر مقطع مربعات – خس – قليل من الكرنب الاحمر –
حباتبندورة صغيرة جدا – نص كوب جبنة حلوم مقطعة مكعبات

التتبيل : 4م ك ليمون- 4م ك زيت زيتون – قليل من النعناع الناشف - ملح – فلفل اسود- توضع في قارورة وتخفق جيدا
الطريقة :
ترتب السلطة كما هو موضح بالصورة ثم يصب الصوص عليها او يقدم بجانبها وتزين بحبات الزيتون الاسود وشرائح الليمون
من الممكن قلي حبات الجبنة الحلوم وتطلع اطيب


صحنتين وهنا
ملاك الروووح
ملاك الروووح
 
 
طريقة عمل الخرشوف  Soudia10
طريقة عمل الخرشوف  Pi-ca-17
انثى
عدد المساهمات : 3611
نقاط : 6742
التقييم : 46
تاريخ التسجيل : 04/06/2011
طريقة عمل الخرشوف  Islam%20%2898%29

طريقة عمل الخرشوف  Empty رد: طريقة عمل الخرشوف

الأحد 27 مايو 2012, 1:31 pm
واوووووووووووووووووووووووووووو

شكلها هممممممممممممممممممممممم

شهى جدا وطريقة سهلة جداجدا جدا

تسلم الايادى ياعسل وتسلم الافكار

احلى وردة ياعسل

طريقة عمل الخرشوف  449694635
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى