- ريتاج
عدد المساهمات : 2084
نقاط : 4163
التقييم : 6
تاريخ التسجيل : 18/05/2011
العمل/الترفيه : مجال الكمبيوتر
طريقة الكرواسون السريع,طريقة اعداد الكرواسون السريع ,الكرواسون السريع و الناجح جدااا فى البيت
الأحد 13 مايو 2012, 9:40 am
الكرواسون السريع 2013- اعداد الكرواسون السريع 2013
الكرواسون السريع و الناجح جدااا فى البيت
وقت الطهي: 20 دقيقة
المقادير: 2 كوب دقيق 150 جرام زبدة 1/4 ملعقة صغيرة ملح عدد 1 بيضة 1/2 كوب لبن مقدار خميرة بيرة 1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 3 ملاعق زيت
الكرواسون السريع و الناجح جدااا فى البيت
التحضير: 1-نذوب الخميرة فى ملعقة سكر وربع كوب ماء دافى ونتركها تخمر
2-ننخل الدقيق والملح والبيكنج بودر
3- نضيف الزيت واللبن والبيضة ونعجن كويس
4-نتركها تخمر نصف ساعة
5-نخرج الزبدة من التلاجة بعد ما نكون فردناها علي شكل مستطيل لنضعها داخل العجين
6-نفرد العجينة ونضع الزبدة فى طرف العجينة ونلقى بالطرف الأخر عليها ونضغط بالنشابة عليها بسيط لتوزيع الهوا
7-نضعها فى طبق ونغطى عليها ونضعها فى الثلاجة لمدة نصف
ساعة ثم نفردها ونطبقها 3 طبقات وندخلها الثلاجة مرة اخرى ونكرر هذة
العملية 3 مرات وفى كل مرة نتركها لمدة نصف ساعة
8- نفردها مستطيل ونقطعها مثلثات
9-ونلف كل مثلث من القاعدة وحتى الرأس وممكن نحشية حشوات مختلفة جبنة رومى او بيضاء او شيكولاتة
10-نتركها تخمر حوالى ساعتين
11-نضرب صفار بيضة على معلقة كبيرة لبن وشوية فانليا وندهن الوجه بها
الطبخ: تخبز فى فرن ساخن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة
الكرواسون السريع و الناجح جدااا فى البيت
المقادير: 2 كوب دقيق 150 جرام زبدة 1/4 ملعقة صغيرة ملح عدد 1 بيضة 1/2 كوب لبن مقدار خميرة بيرة 1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 3 ملاعق زيت
الكرواسون السريع و الناجح جدااا فى البيت
التحضير: 1-نذوب الخميرة فى ملعقة سكر وربع كوب ماء دافى ونتركها تخمر
2-ننخل الدقيق والملح والبيكنج بودر
3- نضيف الزيت واللبن والبيضة ونعجن كويس
4-نتركها تخمر نصف ساعة
5-نخرج الزبدة من التلاجة بعد ما نكون فردناها علي شكل مستطيل لنضعها داخل العجين
6-نفرد العجينة ونضع الزبدة فى طرف العجينة ونلقى بالطرف الأخر عليها ونضغط بالنشابة عليها بسيط لتوزيع الهوا
7-نضعها فى طبق ونغطى عليها ونضعها فى الثلاجة لمدة نصف
ساعة ثم نفردها ونطبقها 3 طبقات وندخلها الثلاجة مرة اخرى ونكرر هذة
العملية 3 مرات وفى كل مرة نتركها لمدة نصف ساعة
8- نفردها مستطيل ونقطعها مثلثات
9-ونلف كل مثلث من القاعدة وحتى الرأس وممكن نحشية حشوات مختلفة جبنة رومى او بيضاء او شيكولاتة
10-نتركها تخمر حوالى ساعتين
11-نضرب صفار بيضة على معلقة كبيرة لبن وشوية فانليا وندهن الوجه بها
الطبخ: تخبز فى فرن ساخن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة
- احب والداى
عدد المساهمات : 74
نقاط : 110
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 18/05/2011
رد: طريقة الكرواسون السريع,طريقة اعداد الكرواسون السريع ,الكرواسون السريع و الناجح جدااا فى البيت
الإثنين 18 يونيو 2012, 3:16 am
يسلمو على الوصفة
سلمت يداك
سلمت يداك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى