منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
بط بالبرتقال 7c2d5d03c

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
بط بالبرتقال 7c2d5d03c
منتديات مرسا اسكندرية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
فريده
فريده
 
 
بط بالبرتقال P60tur5o60jd
بط بالبرتقال Pi-ca-17
انثى
عدد المساهمات : 946
نقاط : 1743
التقييم : 4
تاريخ التسجيل : 11/06/2011
بط بالبرتقال Img_1311621145_359

بط بالبرتقال Empty بط بالبرتقال

الإثنين 12 أغسطس 2013, 12:13 am
بط بالبرتقال 1330010585_147

بط بالبرتقال
المقادير:
بطة
ملعقة كبيرة عسل أبيض
2 ملعقة كبيرة دقيق
زعتر وروزماري
2 ملعقة كبيرة خل
½ كوب زيت
ملح وفلفل

لعمل الحشو:
كوب عصير برتقال
2 ملعقة كبيرة صويا صوص
2 ملعقة كبيرة خليط زبدة على زيت
2 ثمرة برتقال مقطّعة شرائح رفيعة
2 ثمرة جزر مبشورة خشن
2 ثمرة بصل

الطريقة:
1- بعد ما تغسلي البطة كويس اعملي فيها فتحات صغيرة بالسكينة، وابدئي تبّليها بالخل والدقيق والملح والفلفل والزعتر والروزماري والعسل، وادعكيها كويس أوي من جوة وبرة، وحاولي توّصلي التتبيلة في البطة كلها.

2- بعد كده ادعكيها بالزيت من كل الجوانب، وبعدين حطّي البطة على الجريل أو في طاسة مدهونة زيت، وشوّحيها تشويحة بسيطة، علشان تقفلي مسامها.

3- بعد كده ابدئي اعملي الحشوة، بإنك تقطّعي البصل شرايح رفيعة، وتشوّحيه في خليط الزيت والزبدة لحد ما يدبل، وبعد كده ضيفي عليه الجزر وقلّبيهم مع بعض على النار.

4- ضيفي عليهم شرايح البرتقال، وحطّي معاهم الزعتر وعصير البرتقال والصويا صوص، وقلّبي الخليط كويس لحد ما المكونات تتداخل.

5- بعد كده احشي البطة من جوة بالخلطة دي، وحطّيها في صينية تكوني مقطّعة فيها البوكيه جارنيه وهو عبارة عن خليط من الجزر والبصل والكرفس والبقدونس، وبعدين صبّي السائل المتبقي من الحشوة على البطة، واسقي البوكيه جارنيه بكمية بسيطة من الشوربة.

6- غطّي الصينية بورق فويل، ودخّليها فرن ساخن على درجة حرارة 200 لمدة ساعة، لحد ما البطة تستوي كويس.

7- بعد ما تطلعي الصينية من الفرن صفّي السائل اللي نتج عن تسوية البطة، وممكن تستخدميه في عمل صوص مميز تقدّميه مع طبق البط البرتقال.

لعمل الصوص:
صفّي السائل المتبقي وحطّيه على النار، واخلطي معاه 2 ملعقة كبيرة دقيق ونصف كوب عصير برتقال، وسيبيهم على النار لحد ما الصوص يتقل، وقدّميه مع البطة.
alaa_eg
alaa_eg
 
 
بط بالبرتقال P60tur5o60jd
بط بالبرتقال Pi-ca-18
ذكر
عدد المساهمات : 1094
نقاط : 1509
التقييم : 1
تاريخ التسجيل : 10/04/2012
بط بالبرتقال Img_1311621145_359
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : https://bramjnet.foroactivo.com

بط بالبرتقال Empty رد: بط بالبرتقال

الإثنين 12 أغسطس 2013, 3:48 am
شكرا على الطرح المميز
عاشت الايادي
الله يـع’ـــطــيك الع’ــاأإأفــيه ..
.. بنتظـأإأإأر ج’ـــديــــدك الممـــيز ..

انجي
انجي
 
 
بط بالبرتقال Lebnan10
بط بالبرتقال Pi-ca-31
انثى
عدد المساهمات : 404
نقاط : 491
التقييم : 19
تاريخ التسجيل : 08/05/2013
بط بالبرتقال 1054583027

بط بالبرتقال Empty رد: بط بالبرتقال

الثلاثاء 13 أغسطس 2013, 11:52 am

 يعطيك الف عافية
لروعة طرحك
نترقب جديدك المميز
مودتي
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى