منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 7c2d5d03c

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات مرسا اسكندرية
دعوه للانضمام لاسره مرسا اسكندرية
عزيزى الزائر الكريم.... زيارتك لنا أسعدتنا كثيرا....ولكن لن تكتمل سعادتنا الا بانضمامك لاسرتنا لذا نرجو منك التسجيل لتصبح من أسره منتدانا المتواضع منتديات مرسا اسكندرية........
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 7c2d5d03c
منتديات مرسا اسكندرية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
مرسا
مرسا
 
 
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم P60tur5o60jd
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Pi-ca-19
انثى
عدد المساهمات : 4195
نقاط : 8169
التقييم : 14
تاريخ التسجيل : 23/02/2011
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 26518_61190046852
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : https://mrsa.hooxs.com/

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Empty هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم

الثلاثاء 09 يوليو 2013, 12:14 pm
السلام عليكم
فكرة الموضوع فى اننا بنحتار هنطبخ اية النهارده
دلوقت خلاص كل يوم اعضائنا الحلوين يدخلو يشاركو معانا طبخة جديدة طوال شهر رمضان المبارك
يلة مين يبدأ
الملكة
الملكة
 
 
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم P60tur5o60jd
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Pi-ca-11
انثى
عدد المساهمات : 1819
نقاط : 3243
التقييم : 76
تاريخ التسجيل : 08/03/2011
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم F9ues51nlw7q

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Empty رد: هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم

الثلاثاء 09 يوليو 2013, 2:51 pm
موضوع رائع شكرا لتميزك

المقادير :

نص كيلو عجينة كنافة ( الكرامة )
علبة قشطة نستله
كوب زبدة مذوبة (130 غ
3كوب حليب طازج
2 م طعام دقيق طحين
2 ملعقة طعام نشا
نصف كوب سكر
رشة ماء الورد + ماء الزهر
كوب جبن الموازريلا
كوب قطر ( الشيرة )

تمزج الحليب + دقيق طحين + نشاء + سكر في الجدر
يوضع المزيج على نار هادئة مع التحريك المستمر لين تستوى غليظة

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 992

ثم يضاف عليه جبن الموازريلا ثم يسكب وهو ساخن في طبق حتى يبرد
تمزج علبة قشطة مع الخليط السابق لتصبح جاهزة للاستعمال
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 993



الطريقة
تقطع خيوط الكنافة الى قطع صغيرة وترش عليها بماء الورد والزهر

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 990

تدهن صينية بقليل من الزبدة ويفرش فيها نصف خيوط الكنافة
وتوضع نصف في صينية التقديم

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 991

وتصب عليها نصف كمية الزبدة

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 996

ثم تصب عليها كريمة القشطة وتغطي بباقي خيوط الكنافة وتخبز

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 994

في فرن سابق التسخين على درجة حرارة لمدة 30 – 40 دقيقة
او يصبح سطحها ذهبيا هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Sleep
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 998

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 999

يصب عليها الشيرة فور إخراجها من الفرن حتى تتشرب به
وترش بالفستق وتقدم ساخنة هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 1
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 997

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 1990
فريده
فريده
 
 
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم P60tur5o60jd
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Pi-ca-17
انثى
عدد المساهمات : 946
نقاط : 1743
التقييم : 4
تاريخ التسجيل : 11/06/2011
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Img_1311621145_359

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Empty رد: هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم

السبت 13 يوليو 2013, 9:03 am
سمبوسة باللبن الزبادي " لذيذة "
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 17613
المقادير
2كأس دقيق- 1/4 كاس زيت- رشة ملح - اكاس ماء تعجن جيدا وتترك لترتاح
الحشوة: 2
بصل مفروم يحمر على النار ثم يضاف له علبة زبادي مكعب ماجي 1م ص كاري 1/2م ص فلفل احمر 2م ك كزبرة مفرومة وتقلب جيدا حتى تنشف ماءه ثم يضاف له 1/4 كاس كزبرة مفرومة وتترك حتى تبرد
تقطع العجينة دوائر وتفرد وتحشى ثم تقفل على شكل نص دائرة وهذا انا حطيت لكم شكل القالب
على شكل ضفاير
تقلى في الزيت وتقدم كما في الصورة السابقة . .

وصحتين وهنا
امين
امين
 
 
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Oooooo10
ذكر
عدد المساهمات : 2026
نقاط : 3947
التقييم : 9
تاريخ التسجيل : 21/10/2011
هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Islam%20%28988%29
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : مهندس

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Empty رد: هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم

السبت 13 يوليو 2013, 2:11 pm
طاجين الزيتون

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 11754

المقادير

أولا نحتاج لزيتون أخضر بدون نواة .. الأفضل تبليله في الماء يومين مع تغيير الماء مرتين في اليوم عوض غليه لازالة زيادة الملوحة و الحموضة

الطريقة :

نضع قطع الدجاج أو لحم + بصل مفروم + ملح + فلفل اسود + سمن أو زبدة قدر حبة جوز كبيرة (حسب كمية الدجاج)

نضع ما سبق في طاجين و نتركه يتقلى على النار حوالي 10 دقائق ، بعد ذلك نضيف الماء بقدر ما نغطي اللحم أو الدجاج

بعد أن يصير اللحم أو الدجاج مستوي نضع حبات الزيتون و جزر مقطع دوائر

لما يصير الزيتون و الجزر مستوي نأخذ قدر 3 ملاعق كبيرة تقريبا من الصلصة في كأس و نضيف لها ملعقة صغيرة طحين (مليئة جيدا) + ملعقة صغيرة خل .. نخلط جيدا و نضيف الخليط بسرعة إلى الطاجين و هو سخن بحيث نمسك الطاجين باليدين و نحركه حتى تصير الصلصة ثخينة قليلا.

ملاحظة : إذا كان الزيتون من النوع الكبير جدا ممكن نحشيه
بلحم مفروم ، و فيه مناطق في الجزائر (الغرب ) يعملوا الصلصة بالطماطم بحيث تصبح حمراء .. لكن عن تجربة الصلصة البيضاء أحسن.
avatar
نجمة
 
 
انثى
عدد المساهمات : 234
نقاط : 400
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 05/03/2011

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم Empty رد: هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم

الأحد 14 يوليو 2013, 10:26 am
جيب التاجر


هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم QD6Zoh09270954


المقادير:

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم R1Phvf09270951

1 كوب ونصف دقيق حب
1 كوب دقيق أبيض
2 بيضة
نصف فنجان زيت
قليل من الخميرة
قليل من البيكم بودر / ملح

مقادير الحشوة :

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم TbStrL09270952

دجاجة مسلوقة
بصل
زيت - ماجي 1
نعناع - بقدونس
مايونيز
ملح + فلفل اسود

الطريقة :

نعجن العجينة وبعد نصف ساعة نفردها ونقطعها دوائر

هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم 9ScDJk09270952

ثم نقليها


هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم FQET7009270953

نقطع الدجاج المسلوق لقطع صغيرة

ونخدر البصل في الزيت ونضع الماجي والدجاج المسلوق وقليل من الملح والفلفل الاسود

نضع المايونيز والنعناع والبقدونس المفروم

ونفتح دوائر العجينة ونحشيها


هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم J6HPuF09270954


هتطبخى اية النهاردة كل يوم طبخة حلوة ورمضان كريم QD6Zoh09270954

وهكذا تصبح الوجبة
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى