- shamirnda
عدد المساهمات : 2531
نقاط : 4669
التقييم : 26
تاريخ التسجيل : 01/11/2011
تدمس الفول بدون ان يغمق
السبت 11 مايو 2013, 4:19 am
المقادير :
1\2 ك فول تدميس ------ونختار وأحنا بنشتريه الفول يكون كبير ولونه فاتح ويكون فول مكمور
2 ملعقة كبيره عدس أصفر
2 ملعقة كبيره فول مدشوش ----- أو أرز
2 ليمونه
الطريقه::
ننقع الفول لمده لا تقل عن 4 ساعات وذلك لنزول المواد الضاره الموجوده به
نغسل
الفول ونضعه على النار فى الدماسه واللى معندهاش مفيش مشكله تضعه فى حله
عادى بس تكون عميقه وغطاها محكم حتى يغلى ثم نضيف العدس بعد غسله والفول
المدشوش أو الارز كمان بعد غسله...
ونتركه حتى يغلى ثم نعصر الليمون وكمان نضع القشره بتاعت الليمون أيضا فى الفول..
ثم
ننقله على أصغر عين فى البوتجاز ونضع تحته الشياطه بتاعت الارز ونتركه
حوالى من 4 الى 5 ساعات وطبعا نتابعه على النار عشان لو الميه قلت نغلى ميه
ونضعها عليه وأوعى تحطيها ساقعه من غير تسخين أحسن الفول بيغيب فى السوى
وكمان يسود...
نسيت أقولكم الليمون هو اللى ما بيخليش الفول يسود
وبعد ما يستوى الفول أطفى النار وأطلع منه قشر الليمون على فكرة بتكون
سليمه زى ما هى ما تتقطعش ولا حاجه..
وأترك الفول يبرد وان كان عليه
مياه كثيره أصفيها بالراحه وأضعه فى أكياس نايلون بكميه مناسبه لعدد أفراد
الاسره...وبكده تضمنى نظافة الفول وكمان عدم غمقانه ويكون أحمر
وجميل...وبالهنا والشفا
لو عجبكم الموضوع يا قمرات ما تنسوش التقييم
كل سنه وأنتن طيبات
1\2 ك فول تدميس ------ونختار وأحنا بنشتريه الفول يكون كبير ولونه فاتح ويكون فول مكمور
2 ملعقة كبيره عدس أصفر
2 ملعقة كبيره فول مدشوش ----- أو أرز
2 ليمونه
الطريقه::
ننقع الفول لمده لا تقل عن 4 ساعات وذلك لنزول المواد الضاره الموجوده به
نغسل
الفول ونضعه على النار فى الدماسه واللى معندهاش مفيش مشكله تضعه فى حله
عادى بس تكون عميقه وغطاها محكم حتى يغلى ثم نضيف العدس بعد غسله والفول
المدشوش أو الارز كمان بعد غسله...
ونتركه حتى يغلى ثم نعصر الليمون وكمان نضع القشره بتاعت الليمون أيضا فى الفول..
ثم
ننقله على أصغر عين فى البوتجاز ونضع تحته الشياطه بتاعت الارز ونتركه
حوالى من 4 الى 5 ساعات وطبعا نتابعه على النار عشان لو الميه قلت نغلى ميه
ونضعها عليه وأوعى تحطيها ساقعه من غير تسخين أحسن الفول بيغيب فى السوى
وكمان يسود...
نسيت أقولكم الليمون هو اللى ما بيخليش الفول يسود
وبعد ما يستوى الفول أطفى النار وأطلع منه قشر الليمون على فكرة بتكون
سليمه زى ما هى ما تتقطعش ولا حاجه..
وأترك الفول يبرد وان كان عليه
مياه كثيره أصفيها بالراحه وأضعه فى أكياس نايلون بكميه مناسبه لعدد أفراد
الاسره...وبكده تضمنى نظافة الفول وكمان عدم غمقانه ويكون أحمر
وجميل...وبالهنا والشفا
لو عجبكم الموضوع يا قمرات ما تنسوش التقييم
كل سنه وأنتن طيبات
- الملكة
عدد المساهمات : 1819
نقاط : 3243
التقييم : 76
تاريخ التسجيل : 08/03/2011
رد: تدمس الفول بدون ان يغمق
السبت 11 مايو 2013, 11:45 am
سلمت الايادى
- schoolel7ob
عدد المساهمات : 1114
نقاط : 2078
التقييم : 22
تاريخ التسجيل : 04/11/2012
رد: تدمس الفول بدون ان يغمق
السبت 11 مايو 2013, 9:58 pm
تَسلٍـم ألآيآدي
ع أإلموضوع أإلمفيد
الله يـ ع’ـطيگ الــ ع’ـآفيه
مآ ننح’ـرم منگ يآرب
بآنتظـآر ج’ـديدگ
ع أإلموضوع أإلمفيد
الله يـ ع’ـطيگ الــ ع’ـآفيه
مآ ننح’ـرم منگ يآرب
بآنتظـآر ج’ـديدگ
- The Hunter245
عدد المساهمات : 74
نقاط : 118
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 07/05/2013
رد: تدمس الفول بدون ان يغمق
الخميس 16 مايو 2013, 12:40 pm
بســـــــــــــــــم الله الرحمــــان الرحيـــم
السلام عليكم ورحمة الله تعالى و بركاته
موضوع قمة في الروعة
بارك الله فيك
لا تحرمونا من جديدكم
تقبل مروري
^^
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى