- ام حبيبه
عدد المساهمات : 389
نقاط : 871
التقييم : 0
تاريخ التسجيل : 11/06/2011
اكلات مصريه,طرق ووصفات للاكلات المصرية
الأربعاء 15 أغسطس 2012, 4:39 am
ملف المأكولات المصريه
***************
الكفته بالبطاطس
المقادير
لحم مفروم .
ارز مطحون او فريكه
بصلة كبيرة مفرومة فرم ناعم .
4ملعقة صغيرة توم مهروس .
ملعقة كزبرة خضراء مفرومة فرم ناعم .
ملعقه بقدونس وشبت مفروم فرم ناعم .
ملح وبهار ( كمون وفلفل )
قليل من الزيت .
مقادير الصلصه
بصل جوانح
ثوم مهروس
فلفل اخضر
مكعب ماجى
حبات صغيرة من البطاطس العدد حسب الرغبة .
كاسة عصير طماطم .
الطريقة اخلطي اللحمة مع التوم والبصل والكزبرة والبقدونس وقليل من البها والملح الازم ثم كوريها حبات صغيرة او حسب الرغبة .
ضعيها في المقلاه مع القليل من الزيت وضعي الغطاء وضعيها على نار هادئه
واتركيها قليل حتى تحمر اللحمة وتتماسك قليل فى طنجره اخرى حمرى بصل مقطع
جوانح يصفر ثم ضيفى الثوم والفلفل الاخضراضيفي عصير الطماطم مع نصف الكاسة
ماء ثم البهار والملح والماجى الازم ثم ضعي الغطاء واتركيها قلقل على النار
ثم اضيفي حبات البطاطس بع تقشيرها وضعي الغطاء واتركيها على النار حتى
تنضج البطاطس وممكن اضافة حبات من البسلة الخضراء .
***********
طاجن ورق العنب بشوربه الكوارع ( المقادم )
المقادير
ورق عنب مسلوق مع قليل من ملح الليمون
كوبان من الارز المصرى
كوب من مفروم البقدونس والكزبره والشبت وعودان من النعناع الاخضر
كوبان من عصير الطماطم
1 فلفله اخضر رومى مفرومه
2 بصله مفرومه
راس ثوم مدقوق
يمكن اضافه اللحم المفروم
مقدار من شوربه الكوارع او شوربه لحم
نصف كوب زيت او ثلاث ملاعق سمن
التوابل (( فلفل اسود وفلفل احمر حلو ملح بهارات حبهان وجوزه الطيب مطحونين قرفه ناعمه كزبره مطحونه )))
الطريقه
يحمر البصل والفلفل الاخضر فى الزيت ثم نضيف ملعقتين من مفروم الكزبره
والبقدونس والشبت والنعناع الى البصله والفلفل الاسود وعصير الطماطم وتترك
لتتسبك اى يطفوا الزيت على وجه الطماطم
ثم نطفى النار ونضيف الارز والبقدونش والكزبره والشبت والنعناع وملعقتين
بصل مفروم وملعقتين فلفل اخضر مفروم وباقى التوابل كلها كميه التوابل حسب
الرغبه
نحضر الطاجن او صينيه بيركس عميقه ونضع فىها حلقات بصل وجزر وبطاطس ضرورى جدا وضع البطاطس وحلقات الليمون
نقوم بحشو ورق العنب ورصه فى الطاجن خلف خلاف ثن نرش الثوم المدقوق على وجه
ورق العنب المحشو ونسخن الفرن الى اعلى درجه ونسقى طاجن ورق العنب
بالشوربه مع مراعات عدم ملىء الطاجن بالشوربه وتزويده كل ما يحتاج للشوربه
وتغطيته جيدا بطبقتين من ورق الالمونيوم
وعندما ينضج قدميه سخنى قليل من السمن ورشيه على وجه الطاجن للتلميع
وقدميه بجانبه سلطه الزبادى بالخيار وشوربه الخضار
وبالهنا والشفا
**************
صينيه القرنبيط باللحمه المفرومه
]المقادير :
1كيلو قرنبيط_300 غرام لحمة مفرومةواحد فنجان عصير طماطم 2بصلة ملح وفلفل
أسود حسب الرغبة زيت للقلي 1ملعقةعصير ليمون . 3حبات هيل _ ثوم مفروم _2عود
كزبرة و2عودبقدونس مفروم.
الطريقه:
إقلي بالزيت القرنبيط والبصل بعد تقطيعه حلقات .
رصيها في الصينية .
ضع اللحمة في زبدية مع إضافت الثوم الكزبرة والبقدونس المفروم والملح
والفلفل ووضعها على وجه الصينية أخلطي عصير الطماطم والهيل وعصير الليمون
في الخلاط وصبي الخليط علىوجه الصينية وغطيها بورق القصدير .
أدخليها الفرن لمدة 20 دقيقة .
((وبالهناء والعافية))
*************
سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانى !!!! يمكن يكون اسمة الهامور
الخلطة
ثوم مدقوق فى الهون
طماطم مفرومه ناعم
فلفل اخضر
فلفل شطه
توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
ملعقتين زيت
خل
عصير ليمون ومبشور الليمون
رده (( نخاله))
الطريقة
يدق الثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل
والطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى
الثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا
وبالهنا والشفا
************
الكشري
المقادير
مكرونه صغيره مسلوقه
ارز ابيض
شعريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصه صماطم
عدس بجبه او اصفر
ثوم
زيت
الطريقه
تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا
لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر فيه الثوم ونضيف معه
التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع
صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
وبالهنا والشفا
**************
الملوخيه بالجمبرى
المقادير
ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )
نصف كيلو جمبرى منظف جيدا
بصله مقطعه مكعبات
جزره
وحلقات ليمون
ثوم مدقوووووق
ربع حزمه كزبره خضراء
طمطمايه
كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح
3 ملاعق من السمن
طريقه التحضير
اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم
وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق
الغار والملح
صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى واعيدى غليه ثم
ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثوم المدقوق والكزبره
الناشفه المطحونه
ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى تشششششششششششششششششششششششششششششششش
فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمش دقائق
معلش لازم تتخضوا عشان تطلع حلوه
ملحوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها سميكه وفى ناس تحبها خفيفه انا شخصيا بحبها خفيفه
وبالهنا والشفااااااااااااااا
**************
فخذ غنم او كتف محشى ارز بالبسله
***************
الكفته بالبطاطس
المقادير
لحم مفروم .
ارز مطحون او فريكه
بصلة كبيرة مفرومة فرم ناعم .
4ملعقة صغيرة توم مهروس .
ملعقة كزبرة خضراء مفرومة فرم ناعم .
ملعقه بقدونس وشبت مفروم فرم ناعم .
ملح وبهار ( كمون وفلفل )
قليل من الزيت .
مقادير الصلصه
بصل جوانح
ثوم مهروس
فلفل اخضر
مكعب ماجى
حبات صغيرة من البطاطس العدد حسب الرغبة .
كاسة عصير طماطم .
الطريقة اخلطي اللحمة مع التوم والبصل والكزبرة والبقدونس وقليل من البها والملح الازم ثم كوريها حبات صغيرة او حسب الرغبة .
ضعيها في المقلاه مع القليل من الزيت وضعي الغطاء وضعيها على نار هادئه
واتركيها قليل حتى تحمر اللحمة وتتماسك قليل فى طنجره اخرى حمرى بصل مقطع
جوانح يصفر ثم ضيفى الثوم والفلفل الاخضراضيفي عصير الطماطم مع نصف الكاسة
ماء ثم البهار والملح والماجى الازم ثم ضعي الغطاء واتركيها قلقل على النار
ثم اضيفي حبات البطاطس بع تقشيرها وضعي الغطاء واتركيها على النار حتى
تنضج البطاطس وممكن اضافة حبات من البسلة الخضراء .
***********
طاجن ورق العنب بشوربه الكوارع ( المقادم )
المقادير
ورق عنب مسلوق مع قليل من ملح الليمون
كوبان من الارز المصرى
كوب من مفروم البقدونس والكزبره والشبت وعودان من النعناع الاخضر
كوبان من عصير الطماطم
1 فلفله اخضر رومى مفرومه
2 بصله مفرومه
راس ثوم مدقوق
يمكن اضافه اللحم المفروم
مقدار من شوربه الكوارع او شوربه لحم
نصف كوب زيت او ثلاث ملاعق سمن
التوابل (( فلفل اسود وفلفل احمر حلو ملح بهارات حبهان وجوزه الطيب مطحونين قرفه ناعمه كزبره مطحونه )))
الطريقه
يحمر البصل والفلفل الاخضر فى الزيت ثم نضيف ملعقتين من مفروم الكزبره
والبقدونس والشبت والنعناع الى البصله والفلفل الاسود وعصير الطماطم وتترك
لتتسبك اى يطفوا الزيت على وجه الطماطم
ثم نطفى النار ونضيف الارز والبقدونش والكزبره والشبت والنعناع وملعقتين
بصل مفروم وملعقتين فلفل اخضر مفروم وباقى التوابل كلها كميه التوابل حسب
الرغبه
نحضر الطاجن او صينيه بيركس عميقه ونضع فىها حلقات بصل وجزر وبطاطس ضرورى جدا وضع البطاطس وحلقات الليمون
نقوم بحشو ورق العنب ورصه فى الطاجن خلف خلاف ثن نرش الثوم المدقوق على وجه
ورق العنب المحشو ونسخن الفرن الى اعلى درجه ونسقى طاجن ورق العنب
بالشوربه مع مراعات عدم ملىء الطاجن بالشوربه وتزويده كل ما يحتاج للشوربه
وتغطيته جيدا بطبقتين من ورق الالمونيوم
وعندما ينضج قدميه سخنى قليل من السمن ورشيه على وجه الطاجن للتلميع
وقدميه بجانبه سلطه الزبادى بالخيار وشوربه الخضار
وبالهنا والشفا
**************
صينيه القرنبيط باللحمه المفرومه
]المقادير :
1كيلو قرنبيط_300 غرام لحمة مفرومةواحد فنجان عصير طماطم 2بصلة ملح وفلفل
أسود حسب الرغبة زيت للقلي 1ملعقةعصير ليمون . 3حبات هيل _ ثوم مفروم _2عود
كزبرة و2عودبقدونس مفروم.
الطريقه:
إقلي بالزيت القرنبيط والبصل بعد تقطيعه حلقات .
رصيها في الصينية .
ضع اللحمة في زبدية مع إضافت الثوم الكزبرة والبقدونس المفروم والملح
والفلفل ووضعها على وجه الصينية أخلطي عصير الطماطم والهيل وعصير الليمون
في الخلاط وصبي الخليط علىوجه الصينية وغطيها بورق القصدير .
أدخليها الفرن لمدة 20 دقيقة .
((وبالهناء والعافية))
*************
سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانى !!!! يمكن يكون اسمة الهامور
الخلطة
ثوم مدقوق فى الهون
طماطم مفرومه ناعم
فلفل اخضر
فلفل شطه
توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
ملعقتين زيت
خل
عصير ليمون ومبشور الليمون
رده (( نخاله))
الطريقة
يدق الثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل
والطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى
الثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا
وبالهنا والشفا
************
الكشري
المقادير
مكرونه صغيره مسلوقه
ارز ابيض
شعريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصه صماطم
عدس بجبه او اصفر
ثوم
زيت
الطريقه
تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا
لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر فيه الثوم ونضيف معه
التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع
صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
وبالهنا والشفا
**************
الملوخيه بالجمبرى
المقادير
ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )
نصف كيلو جمبرى منظف جيدا
بصله مقطعه مكعبات
جزره
وحلقات ليمون
ثوم مدقوووووق
ربع حزمه كزبره خضراء
طمطمايه
كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح
3 ملاعق من السمن
طريقه التحضير
اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم
وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق
الغار والملح
صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى واعيدى غليه ثم
ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثوم المدقوق والكزبره
الناشفه المطحونه
ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى تشششششششششششششششششششششششششششششششش
فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمش دقائق
معلش لازم تتخضوا عشان تطلع حلوه
ملحوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها سميكه وفى ناس تحبها خفيفه انا شخصيا بحبها خفيفه
وبالهنا والشفااااااااااااااا
**************
فخذ غنم او كتف محشى ارز بالبسله
- shamirnda
عدد المساهمات : 2531
نقاط : 4669
التقييم : 26
تاريخ التسجيل : 01/11/2011
رد: اكلات مصريه,طرق ووصفات للاكلات المصرية
الأحد 26 أغسطس 2012, 2:16 am
بوركت جهودج دوو ميي ..
الله يعطيج الف الف عافيه ..
ولا تحرمينا من جديدج ..
دمتي بود
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى